De opleidingen

Waarbij je een opleiding kunt volgen om je te professionaliseren in de beeld-tekentaal.

Genezend Tekenen wordt Opleiding Tekentaal

 

Na 40 jaar ontwikkeling van de Opleiding Genezend Tekenen en Creatieve Communicatie, Kunsteducatie en Tekentaal en het opzetten van de Beroepsvereniging Tekentaal is Lisa Borstlap (77-jaar) eind 2022 gestopt met lesgeven. 

De opleiding wordt per 1 januari 2023 voortgezet door José te Hennepe onder de naam Opleiding Tekentaal. De opleiding heeft een eigen KvK-nummer en CRKBO-registratie. Begin 2023 volgt meer informatie over de Opleiding Tekentaal.

 

Vrije Academie ’t Pad


De opleidingen van de Vrije Academie 't Pad baseren zich op de evidence based therapievorm ACT (Acceptatie en Commitment Therapie).  ACT verwijst in zijn Engelse uitspraak naar 'doen'...en beeldend werken is 'doen'. Afgestudeerde therapeuten van de Vrije Academie ’t Pad mogen zich Psychosociaal Therapeut Beeldend noemen.

Vrije Academie 't Pad is door KTNO geaccrediteerd.

 

Voor meer informatie over de opleidingen, raadpleeg onderstaande website:

Website: https://vrijeacademiehetpad.nl

 

 

Educatief Mandala Instituut EMI van Danka Hüsken-Smit


Het Educatief Mandala Instituut richt zich naast Jungiaanse ideeën op de meditatieve vorm van de Mandala & beeldend werk naar de visie van het Tibetaanse Boeddhisme.

Daarnaast gebruikt het EMI Numerologie voor kennisgericht en bewust getekend onderzoek naar de persoonlijkheid van de student.

 

Voor meer informatie over de opleidingen, raadpleeg onderstaande website:

Website: https://www.dankahusken.nl/

 

 

 

 

Beroepsprofiel

De Vereniging Tekentaal heeft een Beroepsprofiel waarin de beroepscode en de beroepsethiek zijn neergelegd.