Therapeut

De therapeut helpt het beeld te verwerken en te bewerken. Hij of zij werkt op een individuele manier met een cliënt waarbij ingegaan wordt op een klacht of hulpvraag. Ook wordt er gekeken naar beelden uit het verleden. Hebben deze nog invloed? Is er nog behoefte om op te ruimen, te vergeven? Emoties kunnen worden geuit en de beelden (vaak energetische beelden) kunnen worden doorvoelt en bewerkt.

Via de tekening gaat de therapeut opzoek naar het zelfhelende vermogen dat zichtbaar is in iedere tekening. De therapeut helpt je te doorleven wat de beelden die je getekend hebt voor jou betekenen. Welke emotionele, fysieke en mentale reacties roepen ze op en hoe ga je daar mee om? Op respectvolle wijze wordt je begeleid in het bewustzijnsproces dat via de tekentaal zichtbaar wordt. Er wordt gebruik gemaakt van zowel oeroude als moderne technieken; psychosynthese en lichaamswerk zijn daarbij belangrijke elementen.

 

Docent

Een docent reikt technieken en opdrachten aan die processen op gang brengen en helpt je met het ontwikkelen van je expressievermogen. Vervolgens helpt hij of zij je om te voelen wat die beelden met je doen. Je kijkt naar de contouren van je eigen innerlijk en je word je bewust: "Wat heb ik hier getekend, geschilderd, geboetseerd? Wat zegt dit over mij?" Je ervaart je eigen energie en schoonheid daarvan, je ontdekt je creativiteit.
Je ontdekt de kunstenaar in jezelf.

 

Coach

De coach werkt ook met de beelden die je maakt en gaat doelgericht, vanuit het hier en nu, met je werken. Welke beelden horen bij jouw doel? Wat hebben die beelden je te vertellen? Zijn er belemmerende factoren om je doel te bereiken?

Door wat al aanwezig is, en zichtbaar wordt in het beeld of tekening, in te zetten, brengt de coach je in beweging richting je doel.