Zondag 18 september 2022

Nascholing: De ziel laten spreken; beeldtaal van de ziel

LIVE Nascholing op 18 september 2022 in Zutphen

 

‘De ziel laten spreken; beeldtaal van de ziel’

Door Pascale Tichelaar

 

 

                                        

Met deze nascholing laten we jullie kennis maken met een bijzondere methode die de diepte in gaat: het verkennen van de ziel die wil spreken middels een beeld.

Pascale Tichelaar introduceert ons graag in de werkwijze ‘Touch Drawing’.

Pascale: “deze methode laat je (cliënt) ‘diepziel duiken’, voelen, en spelen. Innersearching is erop gericht om jezelf op een dieper niveau terug te vinden en je innerlijke wijsheid tot je te laten spreken”.

 

 

Wat is Touch Drawing?

Touch Drawing is een methode die al in 1974 ontwikkeld is door Deborah Koff Chapin. ‘Touch Drawing’ zegt het al: het aftastend voelen met je handen vormt de essentie. Het is een sensatie die je niet goed kunt omschrijven. Het voelt als spelen maar tegelijkertijd kom je in contact met je diepste zielenroerselen. Het is een artistieke maar bovenal spirituele reis in jezelf. Het dansen op papier geeft je een blij maar ook intens gevoel. Alles kan en mag!

Deborah: “it is more then an artform, it’s a therapeutic and spiritual act of art for all ages”.

Touch Drawing is geschikt voor mensen met mentale of fysieke blokkades; de overtuiging niet te kunnen schilderen, bij vormen van autisme, voor mensen met een visuele beperking, om losser te komen, bij levensvragen. Het thema dient zich vaak aan door de werkwijze.

 

 

 

Programma ‘live’:

13.00 uur  Inleiding, toelichting op methode

13.30 uur  Voorbeelden, casus en/of ervaringen

13.45 uur  Intentie inzetten

14.00 uur  Eerste serie afdrukken maken

14.30 uur  Schrijven over je afdrukken

15.00 uur  Pauze

15.30 uur  In groepjes ervaringen delen

16.00 uur  Toelichting op het uitwerken van de verkregen beelden

16.30-17.00 uur Vragen beantwoorden en afsluiting met hapje en drankje

 

We gaan dus vooral zelf ervaren in een ‘live’ bijeenkomst op onze vertrouwde locatie in Zutphen. Mochten de omstandigheden dit niet toelaten dan gaan we opnieuw ‘online’. Je ontvangt dan tijdig bericht.

 

Materiaal:

Voor deze nascholing is speciaal papier en verf aanwezig, maar enkele benodigdheden dien je zelf mee te nemen en/of aan te schaffen:

  • pen en schrijfpapier
  • MDF-lakfolie-plaat of stevige hardplastic plaat van 40-55
  • lino-roller (=brayer)
  • natte doekjes
  • Indien we online gaan komt er nog de aanschaf van speciale verf bij
  • Mocht je niet in staat zijn om een MDF-plaat mee te nemen dan zijn er enkele aanwezig, Meld dit even!

 

 

 

> Inschrijving gesloten <

 

 

 

Mijn naam is Pascale Tichelaar en ik geef inmiddels 19 jaar lessen en sessies via de tekentaal. Een aantal jaren geleden kreeg ik persoonlijk les van Deborah en ik vond het zo bijzonder. De verstilling in jezelf, het naar binnen keren en niet wetende wat je maakt. Maar verwonderd zijn als je jouw beelden ziet en gaat invoelen wat ze te vertellen hebben. Het grote verschil met de manier zoals wij tekentherapeuten en coaches werken is dat je niet 1 tekening in een sessie laat maken maar veel meer. En je praat er bijna niet bij. De verstilling komt na het aanraken van het papier op de achterzijde. Doordat je niet steeds aan één schilderij werkt voelt dit anders, je ‘flowt’ meer van het ene in het andere. Iedere serie van één kleur die je uitrolt op een paneel vertelt een verhaal. Doe jij ook mee om je deze bijzondere techniek eigen te maken en weer door te geven in jouw praktijk? www.creatiefcoaching.nl

 

 

 

De inschrijving is gesloten.

 

Nascholing 18 september 2022